Kimyonun Faydaları Nelerdir? Nerede Kullanılır? Gaz İçin Kimyon Nasıl Kullanılır?

Kimyon, maydanozgiller familyasında yer alan, Mayıs ve Haziran aylarında beyaz, hoş çiçekler açan, ortalama 20 cm uzunluğa sahip tek yıllık otsu bir bitkidir. Kimyonun anavatanı mısır olup, görünüş bakımından parçalı şeritlere ve 3 5 saplı şemsiyeye sahiptir.

Keskin ve hoş bir kokusu olup, baharat olarak da kullanılabilmektedir.

Bu yazımızda kimyonun faydaları, kimyonun faydaları nelerdir, kimyon nerelerde kullanılır, kimyon nelere katılır, kimyon nelere iyi gelir, kimyon nelere konur, kimyonun anne sütüne etkisi, kimyonun bebeklere faydaları, kimyonun yan etkileri gibi konular hakkında bilgiler sunabilirsiniz.

Kimyonun faydaları, kimyonun faydaları nelerdir?

Kimyonun faydaları arasında, iştah açıcı etkisi olması mide rahatsızlıkları ve hazımsızlığı gidermesi, gaz söktürücü etkisi olması gibi önemli yararları bulunmaktadır.

Kimyon, ağız kokularını giderir ve bebeklerde sindirim bozukluklarını önler. Ayrıca anne sütünü artırıcı etkisi olduğu da bilinmektedir.

Mide ve ağız kokularının giderilmesine yardımcı olan kimyon ayrıca kurt düşürücü olarak da bilinen bir baharattır.

Sinirleri uyaran etkisi olan kimyonun idrar söktürücü ve terletici etkisi de bulunmaktadır.

Kanın temizlenmesine yardımcı olur.

Kimyonun Faydaları, Kimyonun Faydaları Nelerdir, Kimyon Nerelerde Kullanılır, Kimyon Nelere Katılır, Kimyon Nelere İyi Gelir, Kimyon Nelere Konur, Kimyonun Anne Sütüne Etkisi, Kimyonun Bebeklere Faydaları, Kimyonun Yan Etkileri, Kimyon Çayı Nasıl Demlenir
Kimyonun Faydaları Nelerdir, Kimyon Nerelerde Kullanılır, Kimyon Nelere Konur, Kimyonun Anne Sütüne Etkisi, Kimyonun Yan Etkileri, Kimyon Çayı Nasıl Demlenir

Kimyon nerelerde kullanılır, kimyon nelere katılır?

Kimyon, doğu Avrupa’da ekmeklerde kullanılmaktadır. Ayrıca soğuk etlerin yanında da servis yapılmakta ve bazı peynirlerin yapımında kullanılmaktadır.

Koku giderici etkisi ile pişmemiş etin kokusunu önleme de kullanılır. Ülkemizde ve yine Anadolu çevresinde yemeklere baharat olarak kullanılabilmektedir.

Ayrıca çay olarak kullanıldığı da bilinmektedir.

Yemeklere eklenen kimyon hazmı kolaylaştırır. Sert et kimyonla çabuk pişer ve ete güzel bir koku verir. Bunların dışında kurubakliyatlarda kimyon kullanılırsa gaz yapıcı etkisi azaltılır.

Gaz için kimyon nasıl kullanılır?

Frenk kimyonu ile çay yapmak için 1 kahve kaşığı taze parçalanmış tohumlar kaynatılmış suyun içinde fincanda 10-15 dakika üzeri kapalı bir şekilde demlendikten sonra içilir. Günde 1.5-6 gram tohum kullanılabilir.

Kimyonun anne sütüne etkisi

Araştırmalar kimyonun anne sütünü artırıcı bir etkisi olduğunu göstermektedir. Ancak yağ olarak kimyon yağının gebelik döneminde kullanılmaması gerekmektedir.

Kimyonun bebeklere faydaları

Kimyon bebeklerde gaz söktürücü olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca hazımsızlık sorunlarını gidermesi ve yine bebeklerde sıkça görülen sindirim sorunlarını önlemesi, kimyonun bebeklere faydaları arasında yer almaktadır.

Kimyonun yan etkileri

Anne sütünü artırıcı etkisi olmasına rağmen gebelik döneminde çok kullanılması tavsiye edilmez. Kullanmadan önce mutlaka doktora danışılması gerekmektedir. Hamileler kullanmamalıdır.

Kimyonun midesi hassas kişilerde tahrişe yol açabileceğinden dolayı her gıda maddesinde olduğu gibi kimyonun tüketiminde de aşırıya kaçmamak gerektiğini unutmayınız.

Yağ olarak kimyon yağı sürülen bölgenin güneşten korunması gerekmektedir.

2 Comments on “Kimyonun Faydaları Nelerdir? Nerede Kullanılır? Gaz İçin Kimyon Nasıl Kullanılır?”

  1. Aslinda butun yedigimiz, bitkilerin insan organizmasi icin buyuk önemleri var, her bir bitkinin dis modelinni incelersek, en azindan hangi kanser turune veya neye iyi geldigini tahmin edebiliriz, örnegin, muzun sinir hucrelerini yatistirdigini, brokolun kanser turemesini engelledigini, domatesin hormonlardan kaynaklanan bas agrisini gecirdigini ve prostat kanserine iyi geldigini,karnibaharin gögus kanserini erteledigini,ve bir cok ärnekleriyle bu gercek karsimizdadir,yani bitkiler de hucrelerimize,paralelolarak lojikal birsekilde gelismistir, sanki metabolizmamiz bunlari yani bu görevleri bitkilere emretmis sanki.Ilginc vede gercek olan su ki tabiat ve insan ic icedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir